Koszt wysyłki: od 11,99 zł
Numer katalogowy: DR X-PURE 100L
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Wysoka odporność na alkohol: fermentują do 21,3% alkoholu — najwyższy poziom dostępny na rynku.
Duża wydajność: przerabiają do 36 kg cukru w 100 litrach nastawu, dając mocny, wysokoprocentowy alkohol.
Wszechstronne zastosowanie: idealne do nastawów cukrowych, owocowych i zbożowych.
Duża objętość fermentacji: jedna saszetka wystarcza na 100 litrów nastawu.
Szybka fermentacja: 5-6 dni na przerobienie 25 kg cukru.
Przyjemny zapach produktu końcowego, bez nieprzyjemnych aromatów.
Automatyczne klarowanie po zakończeniu fermentacji, które można przyspieszyć dodatkiem Klarowin Turbo Spirit.
Drożdże gorzelnicze
Fosforan potasu
Siarczan magnezu
Węglan wapnia
Witamina B1 (chlorowodorek tiaminy)
Wybierz wariant fermentacji z tabeli poniżej.
Wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w letniej wodzie o temp. około 28°C.
Dodaj zawartość saszetki i dokładnie wymieszaj.
Fermentuj w temperaturze 23°C przez czas podany w tabeli.
Dla wariantów II-IV dodawaj kolejne porcje cukru ostrożnie po 24 i 48 godzinach, gdy stężenie cukru spadnie do około 10°Blg.
Uwaga: Nastaw będzie się mocno pienił! Możesz użyć środka redukującego pianę.
Wariant | Alkohol [%] | Porcja cukru I (kg) | Porcja cukru II* (kg) | Porcja cukru III** (kg) | Woda [L] | Czas fermentacji (dni) |
---|---|---|---|---|---|---|
I | 15 | 25 | - | - | 85 | 5-6 |
II | 17 | 20 | 8 | - | 83 | 8-10 |
III | 19 | 20 | 12 | - | 81 | 10-12 |
IV | 21,3 | 20 | 10 | 6 | 78 | 12-14 |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.