Koszt wysyłki: od 11,99 zł
Numer katalogowy: PURIFERM FRUIT
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
puriFERM FRUIT to specjalnie wyselekcjonowane, wysokoalkoholizujące drożdże winiarskie, zdolne do fermentacji nastawów owocowych z zawartością alkoholu do 18%. Zostały zaprojektowane tak, by uwydatnić naturalne aromaty owoców użytych w produkcji. Zestaw zawiera również enzymy, które ułatwiają rozkład owoców, wspomagając tym samym efektywną fermentację.
Do 18% alkoholu
Specjalne enzymy wspierające fermentację owoców
Ukierunkowanie na wzmacnianie aromatów owocowych
Wydajność: jedno opakowanie na 25 litrów nastawu
Temperatura fermentacji: 20-28°C (optymalnie 25°C)
Czas fermentacji: 4-6 dni
Drożdże dodaj bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30°C.
Fermentuj w zakresie temperatur 20-28°C (nie przekraczać 35°C).
Aby uzyskać zawartość alkoholu do 18%, moszcz owocowy uzupełnij syropem cukrowym (około 200-300 g cukru na litr moszczu, w zależności od owoców).
Cukier najlepiej dodawać w kilku porcjach, co 1-2 dni, aby zapewnić stabilną fermentację.
Drożdże, składniki odżywcze, enzymy, witaminy.
Masa netto: 50 g (na 25 l nastawu)
Data minimalnej przydatności i nr partii na opakowaniu
Kraj pochodzenia podany na opakowaniu
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.