Koszt wysyłki: od 11,99 zł
Numer katalogowy: DR FERMIVIN LS2
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży z regionu Szampanii we Francji, idealny do fermentacji win białych, czerwonych, różowych oraz musujących.
Uniwersalne drożdże do win białych, czerwonych, różowych i musujących.
Restart fermentacji — skuteczne do wznowienia fermentacji w przypadku jej zatrzymania.
Do nastawów 10–35 litrów — 7 g drożdży wystarcza na przygotowanie nawet 35 litrów domowego wina.
Szeroki zakres owoców — agrest, gruszki, morele, truskawki, jabłka, winogrona, czereśnie, wiśnie, maliny, porzeczki, jeżyny i wiele innych.
Odporność na alkohol do 16% — drożdże pracują stabilnie przy wysokiej zawartości alkoholu.
Zakres temperatur fermentacji: 14–28°C.
Szybka i stabilna fermentacja nawet w trudnych warunkach.
Neutralny wpływ na profil aromatyczny, pozwala zachować naturalne aromaty owoców.
Wytwarzanie glicerolu: 5–7 g/L.
Niska produkcja kwasów lotnych, aldehydu octowego i siarkowodoru.
Niskie zapotrzebowanie na azot.
Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml przegotowanej, wystudzonej do 30°C wody.
Pozostaw na 20 minut w temperaturze pokojowej, aby drożdże się aktywowały.
Wlej roztwór do fermentora lub balonu z nastawem wina.
Zaleca się stosowanie pożywek wzbogaconych witaminą B1 (401010) oraz Kombi Vita (401030) dla optymalnego przebiegu fermentacji i pełni możliwości drożdży.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
Produkt przeznaczony wyłącznie do celów enologicznych, nie do bezpośredniego spożycia.
Drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var. bayanus
Emulgator: monostearynian sorbitolu
Długość: 7,5 cm
Szerokość: około 1 cm
Wysokość: 11 cm
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.