Koszt wysyłki: od 11,99 zł
Numer katalogowy: DR ENOVINI OK WH
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Zalety:
Dedykowane do białych owoców: jabłka, białe winogrona i owoce z wysoką zawartością kwasu jabłkowego.
Redukcja kwasu jabłkowego: obniżają kwasowość wina o 20–24%, co poprawia smak, czyniąc je łagodniejszym i bardziej zrównoważonym.
Mniejsza ilość cukru: pozwalają zmniejszyć dodatek cukru, co ułatwia przygotowanie półsłodkich i półwytrawnych win.
Zbalansowany smak i aromat: wino ma ciekawy owocowy bukiet i łagodny, przyjemny smak.
Wysoka jakość: pozwalają uzyskać wino o zawartości alkoholu do 14%.
Proste w użyciu: nie wymagają namnażania, gotowe do bezpośredniego dodania do nastawu.
Wymieszaj zawartość saszetki w 100 ml przegotowanej i wystudzonej wody (ok. 30°C).
Odstaw na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj do fermentującego nastawu o temperaturze 18–20°C.
Zalecane parametry nastawu:
Początkowe stężenie cukru: maks. 18°Blg
Kwasowość: maks. 16 g/L (optymalnie 12-13 g/L)
Po 5 i 10 dniach fermentacji dodaj kolejne porcje cukru – po 50 g/L.
Dla optymalnego działania wskazane jest dodanie pożywki z witaminą B1 (401010) w ilości 0,4 g/L.
Drożdże Saccharomyces cerevisiae
Emulgator: monostearynian sorbitolu
Wydajność:
Jedno opakowanie wystarcza na 35 L nastawu.
Produkt tylko do użytku enologicznego, nie do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.