Koszt wysyłki: od 11,99 zł
Numer katalogowy: DR POZ UNIW 21
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Drożdże:
Wymieszaj 7 g drożdży w 100 ml przegotowanej i wystudzonej (ok. 30°C) wody.
Pozostaw na 20 minut do aktywacji.
Dodaj do pojemnika z nastawem o zawartości cukru 20°Blg.
Pożywka:
Dodawaj w trzech równych porcjach (płaska łyżeczka każda):
Pierwszą porcję rozpuść w 100 ml moszczu i wlej do naczynia fermentacyjnego przed dodaniem drożdży, wymieszaj.
Drugą porcję dodaj wraz z pierwszą dawką cukru (ok. 3 dzień fermentacji).
Trzecią porcję dodaj razem z ostatnią dawką cukru (ok. 10 dzień fermentacji).
Dosładzanie cukrem:
Aby osiągnąć 21% alkoholu, dodawaj cukier w trzech porcjach po 1,25 kg na 25 L nastawu — kolejno po 3, 6 i 10 dniach (gdy cukier spadnie do 10-14°Blg).
Drożdże: Saccharomyces cerevisiae var. bayanus (41,2%)
Pożywka: wodorofosforan (V) diamonu, nieaktywne komórki drożdży, witamina B1 (chlorowodorek tiaminy)
Emulgator: monostearynian sorbitolu
Długość: 8 cm
Szerokość: ok. 0,5 cm
Wysokość: 20 cm
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.