Koszt wysyłki: od 16,90 zł
Numer katalogowy: KLAROW BIA ROZ
Stan magazynowy:
Stan produktu: Nowy
Klarowin Browin – Środek do klarowania win i soków białych i różowych | 25 g
Klarowin Browin to wysokiej jakości preparat klarujący, idealny do usuwania mętności z win białych, różowych oraz soków owocowych. Dzięki innowacyjnej formule na bazie naturalnych składników, takich jak bentonit i żelatyna spożywcza, Klarowin Browin skutecznie wiąże drobne osady i zanieczyszczenia, pozostawiając trunek krystalicznie czysty, bez wpływu na jego smak, zapach i kolor.
Szybkie klarowanie: usuwanie mętności w 48–72 godziny
Dostosowany do win i soków białych oraz różowych
Naturalne składniki: bentonit + żelatyna spożywcza
Bez wpływu na smak i barwę trunku
Łatwa aplikacja: wystarczy dodać do nastawu i poczekać kilka dni
Wina białe – idealny do win białych
Wina różowe – skuteczne klarowanie win różowych, np. z truskawek, malin, winogron
Soki owocowe – do soków jabłkowych, gruszkowych i innych owocowych
Nalewki i likiery – klarowanie domowych nalewek i trunków
Rozpuszczenie: zawartość saszetki (25 g) rozpuścić w około 200 ml ciepłej (ok. 30°C) przegotowanej wody.
Dodanie do nastawu: po zakończeniu fermentacji dodać przygotowany roztwór do wina, soku lub nalewki, delikatnie mieszając.
Odstawienie: pozostawić nastaw w chłodnym miejscu na 2–3 dni, aż do pełnego sklarowania.
Gramatura: 25 g (na 25 l płynu)
Opakowanie: saszetka
Producent: Browin – Polska marka
Uzyskaj idealną klarowność białych i różowych win oraz soków – wybierz Klarowin Browin!
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.